Aloo ghobi – vegetarische curry

Aloo ghobi - vegetarische curry

Aloo ghobi – vegetarische curry

Een gerecht waarmee je alle kanten uit kunt.  Als hoofdgerecht is het voldoende voor vier personen. Geef er dan (gekruide) rijst bij. Als je er nog wat Indiaase gerechtjes bij serveert, kun je het aantal personen ‘uitbreiden’.
Maar je kunt aloo ghobi ook als een vegetarische curry als voorgerecht serveren. Of juist als bijgerecht.

Dit Indiase gerecht staat slechts 25 minuten op het vuur en ook de voorbereiding is zo gebeurd. Eenmaal in de pan heb je er een kwartier geen omkijken meer naar. Zowel qua bereiding als qua smaak een favoriet in mijn keuken!

Dit heb je nodig
(voor 4 personen – zie inleiding)

  • 1 flinke bloemkool, in hapklare roosjes
  • 350 gram aardappelen (vastkokend), geschild en in hapklare stukken
  • 1 grote ui, in grove snippers
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 stuk gember, zo groot als een duim, fijngehakt
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel bruin mosterdzaad
  • 1 theelepel garam massala
  • 150 milliliter water
  • 4 eetlepels olie
  • zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Fruit ui, knoflook, gember en mosterdzaad 2 minuten in de olie.
  2. Voeg aardappelen toe en bak het geheel nog 4 minuten,
  3. Voeg de bloemkoolroosjes, overige kruiden en water toe. Doe een deksel op de pan en laat het een kwartier stoven.

Bron
missFromage.com

5 gedachten over “Aloo ghobi – vegetarische curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>