Recept pasta met tonijn en champignons

Pasta met tonijn en champignons

Pasta met tonijn en champignons

Er zijn van die dagen dat het avondeten er zowat bij inschiet. Het kan dan erg verleidelijk zijn om een afhaalmaaltijd of diepvriespizza te eten. Maar daar word je niet altijd even blij van.

Het is handig om enkele recepten achter de hand te hebben die je in no time op tafel zet. Zoals deze. Je hebt er maar enkele ingrediënten voor nodig.
Minpuntje is dat er vrijwel geen groente in zit. Zet er een (tomaten)salade bij en het valt wel weer mee. Moet een keer kunnen, toch?!

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 400-500 gram farfalle of korte pasta
  • 2 blikjes tonijnstukken op water*
  • 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
  • 200 milliliter room
  • 1 rode ui, in smalle partjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olie
  • handjevol blaadjes basilicum, gescheurd
  • zout en peper, naar smaak

*Tonijn uit blik kun je beter niet te vaak eten nu je zwanger bent. Zie: vis tijdens de zwangerschap.

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 1 minuut van de kooktijd af.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui 2 minuten. Voeg dan champignons, zout en peper toe. Als het vocht uit de champignons is verdwenen, voeg je knoflook toe. Bak een halve minuut mee en voeg dan de room toe. Voeg tonijn toe en warm goed door.
  3. Voeg de tonijnsaus toe aan de gekookte pasta. Warm nog een minuutje door.
  4. Schep de pasta op de borden en scheur er de blaadjes basilicum boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>