Recept Tomaat met kruidenkorstje

Tomaat met kruidenkorstje

Tomaat met kruidenkorstje

Aardappels, vlees en groenten – heerlijk op z’n tijd. Vaak bedenkt iemand eerst welk vlees er op tafel komt en wordt er daarna een groente bij gekozen. Maar AugurkenMetSlagroom wil je zulke eenvoudige maar lekkere groenterecepten geven, dat je die voortaan het eerst uitkiest en dan bedenkt hoe de rest van de maaltijd eruit moet zien.

Meer dan een half uurtje hoeven deze tomaatjes je niet te kosten. Inclusief voorbereiding. De tijd die ze in de oven staan kun je gebruiken om het vlees te bakken. Ideaal.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 8-10 tomaten
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 of 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels tijm
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Tip

Varieer naar hartenlust met de hoeveelheid kruiden. En probeer ook eens wat anders, zoals rozemarijn of paprikapoeder.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de tomaten in tweeën. Verwijder de zaadlijsten. Achtergebleven zaadjes haal je gemakkelijk weg met een theelepel.
  3. Meng de paneermeel met de kaas, knoflook en kruiden. Voeg olie toe en roer tot alle paneermeel met olie is gemengd.
  4. Verdeel het mengsel over de tomaten.
  5. Zet de tomaten 15 minuten in de oven. Het gerecht is klaar als het mengsel bruin en krokant is. Zet de oven even op de grillstand als het kruidenkorstje nog niet bruin genoeg is na die tijd. Blijf er wel bij, want het verbrand snel.

Serveren

Lekker met varkensvlees (filetlapje, ongepaneerde schnitzel) en gebakken aardappeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>