Sappige ananas met stroop en limoen

Ananas met stroop en limoen

Lekker sappig en zoet nagerecht dat binnen enkele minuten klaar is. En, je hebt maar drie ingrediënten nodig! De stroop kun je vervangen door honing (tenzij er een kind van één jaar of jonger mee-eet).

Het is fris en fruitig, bevat weinig calorieën en is bedacht door één van ‘s werelds beste chefs: Ferran Adrià (restaurant elBulli).
Wat wil je nog meer?!

Daar sta je straks met zo’n mooie ananas in je hand. En dan slaat de twijfel toe. Meenemen, of toch maar niet?  Veel mensen schrikken ervoor terug vanwege het schillen en snijden. Niet doen, nergens voor nodig. Bekijk liever het instructiefilmpje Ananas schillen en snijden van Allerhande. 

Stoppen met lekker fruit eten is erg lastig. En waarom zou je eigenlijk ook? De hoeveelheid die Adrià aan zes volwassenen zou serveren, aten wij met drie volwassenen en een snoepgrage peuter.
Binnen enkele minuten was het toetje gemaakt, maar in dezelfde tijd was het ook weer verdwenen. Eer van je werk, noem ik dat.

Dit heb je nodig

(4-6 personen)

  • 1 verse ananas
  • 1,5 limoen
  • 4 eetlepels stroop of honing

Zo maak je het

  1. Schil de ananas. Snij de vrucht in kwarten (in de lengte doormidden snijden) en verwijder de harde kern. Snij elk kwart in plakjes.
  2. Schik de plakjes ananas op een schaal of éénpersoonsschaaltjes. Rasp de limoenschil erover. Knijp het limoensap erboven uit. Giet er stroop of honing overheen.

Bron
Ananas met stroop en limoen uit Thuis koken met Ferran Adrià.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>