Thaise bouillon met dumplings

Deze Thaise bouillon is erg eenvoudig. Ook al ziet het resultaat eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De Thaise bouillon is binnen een half uurtje klaar. Dus als je de dumplings alleen maar uit de vriezer hoeft te halen, staat dit soepje in no time op tafel. Je kunt dumplings bij de toko halen of zelf genoeg maken om ook één of twee porties in te vriezen. De nog bevroren dumplings warm je een paar minuten mee en klaar ben je.

Thaise bouillon met dumplings

Thaise bouillon met dumplings

Thaise bouillon met dumplings is een voorgerecht waarmee je wel wat kunt variëren. De vulling van de dumplings kun je aanpassen en ook met de groente heb je veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan peen (schaaf slierten met een dunschiller voor Aziatisch effect), paprika, bamboescheuten, paksoi en minimaïs.

Pittig gekruid eten tijdens de zwangerschap?

Dit gerecht is mild pittig. De ene vrouw kan beter tegen gekruid eten tijdens de zwangerschap dan de ander. Als je last hebt van brandend maagzuur wordt wel geadviseerd niet of minder pittig te eten.

Thaise dumplings

Het recept voor dumplings is al eerder gepubliceerd. Maak bij voorkeur de hele hoeveelheid en vries de overgebleven dumplings in. Vries ze los van elkaar in. Eenmaal bevroren kun je ze samen in een diepvrieszakje overdoen.

Ingrediënten Thaise bouillon

(4 personen)

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 5 gram verse gember, fijngesnipperd of geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd of geperst
  • 0,5 -1 Rode Spaanse peper (in ringetjes) of rode rawit*(fijngesnipperd)
  • 1 limoen
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 5 champignons, in plakjes
  • 800 mililiter groentebouillon
  • 1 eetlepel vissaus (nam pla)
  • handje peultjes
  • 3 tot 5 dumplings per persoon

*rawit is een kleinere en scherpere peper in vergelijking met de Spaanse peper.

Thaise bouillon maken

  1. Verhit de olie in een pan. Voeg gember, knoflook en peper toe. Bak 1 minuut op halfhoog vuur.
  2. Schil 5 centimeter limoenschil af (alleen het groene gedeelte). Bak 1 minuut mee.
  3. Voeg bosui en champignon toe. Bak mee totdat de champignon vocht verliest.
  4. Voeg groentebouillon toe. Breng aan de kook. Voeg peultjes toe. Laat 4 minuten garen.
  5. Voeg vissaus en 1 eetlepel limoensap toe. Proef. Als je meer limoensap en/of vissaus lekkerder vindt, voeg dat dan toe.
  6. Voeg de dumplings toe en laat warm worden. Zorg ervoor dat de bouillon zachtjes pruttelt en dus niet te hard kookt.
  7. Verdeel de bouillon en dumplings over schaaltjes of borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>