Mexicaanse tortillatoren

Mexicaanse tortillatoren

Zo’n feestelijk Mexicaans bordje eten past prima bij de eerste lenteachtige dagen! Knapperige tortillachips, zachte kaas, pittig gehakt en gekruide bonen. Afgemaakt met guacamole, zure room en ijsbergsla. Geen enkel hapje is het zelfde!

Snelle koks kunnen het in een half uur klaar hebben. Binnen drie kwartier is iedereen klaar. En daarbij kan het bijna niet mislukken.

Het recept voor guacamole is echt heerlijk. Onthouden!

Het lijkt een uitgebreid recept, maar dat valt ontzettend mee. Je maakt verschillende onderdelen die je erna stapelt op een bordje. En enkele stappen zijn in no time doorlopen. Kijk bijvoorbeeld goed naar de ‘moeite’ die de bonen kosten :)

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 1 zak tacochips naturel
  • 100 gram ijsbergsla, fijn gesneden
  • 4 plakjes Cheddar
  • 125 milliliter zure room
  • 8 takjes koriander, alleen de blaadjes

Mexicaans gehakt

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 milliliter bouillon (alternatief water)
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 blikjes tomatenconcentraat (136 gram)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel komijnzaad
  • snufje cayennepeper
  • zout en peper, naar smaak

Zwarte bonen

  • 2 blikken zwarte bonen (400 gram elk)
  • 0,25 theelepel korianderpoeder
  • 0,25 theelepel komijnzaad
  • 0,25 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper, naar smaak

Guacamole

  • 2 avocado’s
  • 2 eetlepels ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 tomaat, zonder zaadlijst en in kleine blokjes
  • 1 eetlepel zure room (optioneel)
  • 2 theelepels limoensap (optioneel)
  • enkele blaadjes koriander (optioneel), gescheurd
  • zout en peper, naar smaak

Zo maak je het

Mexicaans gehakt

  1. Verhit de olie in een pan en bak ui en knoflook 3 minuten. Voeg de droge kruiden toe en bak een halve minuut. Voeg gehakt toe en bak het rul. Het hoort net een beetje bruin te zijn. Voeg bouillon en tomatenconcentraat toe en breng aan de kook.
  2. Zet vuur laag en laat al het vocht verdampen.

Verwarm de oven op 180 graden.

Guacamole

  1. Prak het vruchtvlees van de avocado. Voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed.

Zwarte bonen

  1. Verwarm de bonen in het eigen vocht. Giet af als ze warm zijn. Voeg de kruiden toe en roer.

Het bord

  1. Leg een bodempje tortillachips op elk bord en scheur er een plak Cheddar over. Schuif de borden twee aan twee in de oven totdat de kaas gesmolten is en de tortillachips wat bruiner zijn geworden en heerlijk ruiken.
  2. Verdeel het gehakt over de tortillachips. Zorg ervoor dat de tortillachips nog duidelijk zichtbaar is.
  3. Verdeel de zwarte bonen over het gehakt, bovenop en aan één kant. Verdeel de sla over het gehakt, bovenop en aan de andere kant.
  4. Schep een lepel zure room op de zwarte bonen. Schep een flinke lepel guacamole over de sla. Steek er enkele tortillachips rechtop in.
  5. Garneer elk bord met de gescheurde blaadjes van twee takjes koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>