Paella met kip, champignon en zongedroogde tomaat

Paella met kip, champignon en zongedroogde tomaat

Lekker, simpel en gezond. En het kan bijna niet mislukken.

Je kunt kiezen uit drie varianten:

  1. Een snelle, met bouillonblokjes (< 45 minuten)
  2. Een supergezonde, met zelfgemaakte bouillon (> 60 minuten)
  3. De gulden middenweg, met extra vitamines in de snelle bouillon (< 60 minuten)

Wie de gulden middenweg kiest, begint met het opzetten van water voor bouillon. Daarin gaan eenĀ  prei, een peen, een ui (in grove stukken) en een tomaat (in helften). Vlak voor je de bouillon moet toevoegen in het recept, vis je de groenten eruit en doe je de bouillonblokjes erin.
Als je een kwartiertje extra kunt uittrekken voor het avondeten, is het de extra smaak en vitamines zeker waard!

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 2 kipfilets, in hapklare stukjes
  • 400 gram rijst (paellarijst of risottorijst)
  • 1,2 liter bouillon
  • 125 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram zongedroogde tomaten in olie, in stukjes of reepjes
  • 1 flinke ui, in snippers
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2-3 theelepels tijm
  • 1 of 2 buisjes of envelopjes saffraan
  • 4 eetlepels olie
  • zout en peper, naar smaak
Paella met kip, champignon en zongedroogde tomaat

Paella met kip, champignon en zongedroogde tomaat

Zo maak je het

  1. Verhit de olie in een pan. Bak de kip 4 minuten. Voeg ui, champignons en tomaatjes toe en bak nog 4 minuten mee.
  2. Voeg knoflook en tijm toe. Roer snel door. Voeg vervolgens direct de rijst toe en bak 4 minuten op matig vuur. Blijf dan roeren.
  3. Voeg 1 liter bouillon toe (let op: dus niet alles!) en de saffraan. Breng aan de kook. Zet de pan op laag vuur op een klein pitje. Plaats geen deksel op de pan.
  4. De paella is klaar als de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt zo’n 20-25 minuten. De overige 200 milliliter bouillon hou je achter de hand voor als de rijst nog niet gaar is. (Niet nodig? Zet dan direct in de vriezer. Komt altijd wel een keer van pas).

Bron
AugurkenMetSlagroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>