Fruityoghurt met fruit

Of er niet wat meer zwangerproof desserts op AugurkenMetSlagroom kunnen komen staan. Simpel en het liefst ook nog een beetje gezond. Ja hoor, dat kan. Wij zijn dol op van die toetjes waarvan je in principe zo veel mag eten als je wilt. (Dan is er op andere dagen ten minste wat ruimte voor toetjes met wat meer calorie├źn.)

Fruityoghurt met fruit. In dit recept: bananenyoghurt met bosbessen.

Fruityoghurt met fruit

Fruityoghurt met fruit is een perfect recept voor bessen en zacht fruit als bananen, mango’s, aardbeien en kiwi’s. Maar meestal maak ik het met banaan. (Bananen zijn biologisch gezien ook bessen, maar dat terzijde.) Als er nog twee of drie exemplaren op de fruitschaal liggen die hun beste tijd hebben gehad, eindigen ze al snel in een plens yoghurt. Zo nodig gaat er wat honing bij voor extra zoetigheid. Even met de handmixer erin en klaar ben je.

Voor dit soort momenten is het handig om wat ingevroren fruit in de vriezer te hebben liggen. Bosbessen, zoals in dit recept, maar aardbeien, frambozen, mango of bosvruchten smaakt ook prima.

Ingredi├źnten

(4 personen)

  • 2 of 3 bananen
  • halve liter yoghurt
  • 1 eetlepel honing, meer naar smaak
  • een flinke hand bosbessen (vriezer)

Extra

  • handmixer, blender of keukenmachine

Fruityoghurt met fruit maken

  1. Doe de bananen en de yoghurt in een kom. Mix of pureer.
  2. Proef en voeg zo nodig honing naar smaak toe.
  3. Doe de fruityoghurt over in een mooie schaal en garneer met (diepvries)fruit. Of maak eenpersoons schaaltjes.

Tip
Is er fruityoghurt over? Maak er dan ijsjes van. Een zomerse tip (alhoewel ik in de winter ook wel eens een ijsje als nagerecht wil eten).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>