Geroosterde aubergines met saffraanyoghurt

Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt

Zo, dat klinkt chic. En zo ziet het er ook uit. Maar toch is het een gerecht dat je in een handomdraai hebt gemaakt.
Was het hele leven maar zo gemakkelijk.

Aubergine is nooit mijn favoriete groente geweest – totdat ik dit gerecht at. Om je vingers bij af te likken.

Het is ook hartstikke gemakkelijk om te maken als je eters krijgt. Je kunt alles voorbereiden. Als iedereen er is, hoef je enkel nog de borden op te maken!

Dit heb je nodig

( 4 personen)

  •  3 aubergines
  •  olijfolie
  •  2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  •  pitten van een ½ granaatappel
  •  20 basilicumblaadjes
  •  0,05 gram saffraandraadjes
  •  3 eetlepels warm water
  •  180 gram Griekse yoghurt
  •  1 teentje knoflook
  •  2,5 eetlepels citroensap
  •  3 eetlepels olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Week de saffraan in het warme water, 5 minuten of langer.
  3. Meng de  yoghurt, knoflook, citroensap, olijfolie en wat zout in een kom. Roer. Voeg saffraanwater toe en roer nogmaals. Zet koud weg.
  4. Snijd de aubergines in plakjes of in stukken van ongeveer gelijke grootte. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast ze royaal in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de aubergine tussen de 20 en de 35 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Schik de aubergine op een bord en verdeel er de saffraanyoghurt, granaatappelpitten, pijnboompitten en basilicumblaadjes overheen.

Bron
Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt uit Het Kookboek van Yotam Ottolenghi – gezien op Carolines Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>