Eten en drinken met de F

De Eten Zwangerschap Lijst laat zien of je een bepaald product mag eten of drinken nu je zwanger bent. Of dat het slimmer is om het 9 maanden niet of met mate te eten. In principe gaat AugurkenMetSlagroom uit van het advies van het Voedingscentrum. Als er een andere bron wordt gebruikt, wordt dit duidelijk vermeld.

Hier lees je wat je al dan niet kunt eten en drinken met de F. Staat jouw product niet op de lijst? Mail AugurkenMetSlagroom of vraag het via de blog, Twitter of Facebook. Dan wordt het nagezocht en toegevoegd.

Overzicht producten met de F

Fenegriek, pillen of kruidenpreparaten met -
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Niet dagelijks innemen. Helaas is niet nader gespecificeerd wat dan wel een veilige hoeveelheid is.
Feta
Apetina Feta

Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Kazen van gepasteuriseerde melk zijn veilig. Harde kazen van rauwe melk zijn ook veilig. Zachte kazen van rauwe melk zijn niet veilig tijdens de zwangerschap.
Er wordt ook gezocht op  de bekende feta kaasblokjes van Apetina. Volgens Zuivelonline.nl kunnen de blokjes fetakaas Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+ en Arla Deense fêta in olie gerust gegeten worden tijdens de zwangerschap.
Filet Américain
Eten tijdens de zwangerschap? NEE
Forel
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Forel is een vette vis. Het advies voor vette vis is: maximaal twee keer per week eten.
Franse kaas
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Zachte kazen van rauwe melk kun je beter laten staan. Op Franse kazen staat ‘au lait cru’ als deze zijn gemaakt van rauwe melk. Als de melk is behandeld en niet rauw meer is, staat er op de verpakking dat deze is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Zachte kaas van gepasteuriseerde melk kun je gerust eten. Harde kazen kun je dus altijd eten; of de melk die is gebruikt rauw of gepasteuriseerd is, maakt niet uit.
Frikadellen
Eten tijdens de zwangerschap? JA

Eten en drinken met de F: recepten

 

Éten en drinken met de F: Salade met watermeloen, feta, zwarte olijven en munt

Salade met watermeloen, feta, zwarte olijven en munt

 

Eten en drinken met de F: Griekse ovenschotel met feta

Griekse ovenschotel met feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>