Eten en drinken met de C

De Eten Zwangerschap Lijst laat zien of je een bepaald product mag eten of drinken nu je zwanger bent. Of dat het slimmer is om het 9 maanden niet of met mate te eten. In principe gaat AugurkenMetSlagroom uit van het advies van het Voedingscentrum. Als er een andere bron wordt gebruikt, wordt dit duidelijk vermeld.

Staat jouw product niet op de lijst? Mail AugurkenMetSlagroom of vraag het via de blog, Twitter of Facebook. Dan wordt het nagezocht en toegevoegd.

Overzicht producten met de C

Cafeïne houdende drankjes
Drinken tijdens de zwangerschap? LET OP
Maximaal 1 per dag.
Camembert
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Camembert is een zachte kaas. Het advies voor zachte kaas is dat de kaas moet zijn gemaakt van gepasteuriseerde melk. ‘Au lait cru’ is Frans voor bereid met rauwe melk. Camembert ‘au lait cru’ kun je dus beter niet eten.
Carpaccio
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Dit gerecht wordt gemaakt van rauw vlees, dus dat wordt afgeraden, tenzij het voldoende bevroren is geweest. Rauw vlees/rauwe vleeswaren eerst minimaal 2 dagen invriezen bij -12 graden Celcius volstaat ook om de parasiet Toxoplasma gondii te doden. Let dan wel op dat je het vervolgens hygiënisch ontdooit.
Tegenwoordig wordt ‘carpaccio’ ook steeds vaker gebruikt voor andere ingrediënten die flinterdun gesneden zijn. Bekijk in zo’n geval of de ingrediënten producten zijn die je veilig kunt eten.
Cervelaat
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Eet alleen cervelaat die door en door verhit is. Rauw vlees/rauwe vleeswaren eerst minimaal 2 dagen invriezen bij -12 graden Celcius volstaat ook om de parasiet Toxoplasma gondii te doden. Let dan wel op dat je het vervolgens hygiënisch ontdooit.
Champignons
Eten tijdens de zwangerschap? JA
Chorizo
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Eet alleen chorizo die door en door verhit is. Rauw vlees/rauwe vleeswaren eerst minimaal 2 dagen invriezen bij -12 graden Celcius volstaat ook om de parasiet Toxoplasma gondii te doden. Let dan wel op dat je het vervolgens hygiënisch ontdooit.
Crème fraîche
Eten tijdens de zwangerschap? LET OP
Enkel indien gepasteuriseerd, zie etiket.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>