Courgettesalade met citroen en munt

Tv kijken doe ik niet vaak. Maar de laatste weken heb ik uren en uren met de afstandsbediening in m’n hand gezeten. Herstellen van een keizersnee + een zoontje met buikkrampjes in de avond = veel op de bank zitten. En dan zap je regelmatig naar kookprogramma’s.

Courgettesalade met citroen en munt

Courgettesalade met citroen en munt

Op zo’n moment is het echt irritant dat je geen inkopen kunt gaan doen of de kookschort kunt voorknopen. Ik barstte van de inspiratie en constant had ik mijn schrift nodig om notities te maken. Eén pagina staat vol interessante recepten van anderen die ik nog eens wil proeven. Vooral interessante smaakcombinaties en authentieke recepten, zoals de moussaka van de moeder van George Calombaris in Masterchef Australië. Zoiets móet ik gewoon proberen.

Nailed it
Op een gegeven moment ving ik flarden op van een bereiding uit Jamie Oliver’s 15 minute meals. Ik kreeg ondertussen een telefoontje, dus ik moest mijn aandacht verdelen. Achteraf gezien, had ik me daar beter bewust van moeten zijn.

De volgende dag wilden we iets vegetarisch eten en toen dacht ik weer aan dat bewuste gerecht: ricotta fritters in tomatensaus en een courgettesalade. Het enige warop ik misgreep, was ricotta. Dus vriendlief racete naar de super en ik begon met de saus en salade. So far, so good.

Maar ergens is het gruwelijk mis gegaan*. Ken je van die fotoseries op Pinterest waar enthousiaste thuisbakkers een oogstrelend gerecht namaken wat zo geniaal slecht is uitgevoerd dat je niet weet of je moet lachen of huilen? Juist. Zoiets lag er in mijn pan. In plaats van fluffy goudgele fritters lagen er witte met verbrande hoopjes ellende in de tomatensaus. Nailed it… zullen we maar zeggen. Helaas denk ik niet aan een foto op dat moment.

Ik heb er wel van geleerd. Free range egg vergeten (en wie weet wat nog meer) en te hard gebakken in teveel olie. En ook gênante foto’s zijn wel eens grappig om te delen.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 0,5 rode peper, gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • sap van een halve citroen
  • enkele takjes munt (alleen de blaadjes)
  • zout en peper, naar smaak

Courgettesalade maken

  1. Rasp de courgette grof. Doe de geraspte courgette in een schaaltje.
  2. Meng het citroensap, de rode peper en knoflook. Giet het over de courgette. Meng ook de munt er doorheen, maar houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
  3. Breng op smaak met zout, peper en wat olijfolie. Maak af met blaadjes munt.

Gebaseerd op een recept voor courgettesalade van Jamie Oliver, 15 minute meals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>