Cannelloni met champignon en spinazie

cannelloni met champignon en spinazie

Helaas. Dit gerecht zet je niet in een handomdraai op tafel.

Ik probeer veel recepten op AugurkenMetSlagroom te zetten die binnen een half uur klaar zijn. Snel, smakelijk en zonder pakjes en zakjes. Voor de doordeweekse avondmaaltijd en smaaktechnisch gezien meer dan verantwoord.

Maar soms wil je gewoon iets anders. Zoals iets uit de oven of van het sudderplaatje. En tja, dat kost tijd.

Maar denk eens aan het resultaat. En aan hoe er gereageerd zal worden op zo’n heerlijk ruikende, dampende ovenschaal.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 12 cannelloni (indien nodig voorgekookt)
  • 4 grote champignons (ca. 125 gram), in blokjes
  • 4 kastanjechampignons (ca. 60 gram), in blokjes
  • 125 gram spinazie, grof gesneden
  • 125 gram ricotta
  • 1 ui, in snippers
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 50 gram Parmzaanse kaas + 4 eetlepels, geraspt
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 0,5 liter melk
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel tijm
  • 2 mespuntjes nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Begin met de bechamelsaus. Verwarm boter in een pannetje. Voeg bloem toe en meng. Voeg alle melk dirct toe en meng. Het mengen gaat gemakkelijk met een garde. Voeg 1 mespunt nootmuskaat toe en wat zout. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat 20 minuutjes pruttelen met een deksel op de pan. Gebruik eventueel een vlamverdeler. Roer regelmatig.
    Na 20 minuten haal je de pan van het vuur. Ongeacht hoe ver je bent met de cannelloni.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Bak de uisnippers 2 minuten. Voeg knoflook toe. Bak een halve minuut. Voeg spinazie toe en wat zout en peper. Laat slinken. Als het vocht verdampt is, doe je het spinaziemengsel over op een bord. Zet opzij.
  4. Verhit een eetlepel olie in de pan. Bak de champignonblokjes op half hoog vuur, totdat ze vocht gaan verliezen. Zet het vuur dan hoog en roer totdat het vocht verdampt is. Draai het vuur uit.
  5. Doe de ricotta in een schaal. Voeg 2 eetlepels Parmezaanse kaas, een mespunt nootmuskaat en wat peper toe. Meng. Voeg het spinaziemengsel en de champignons toe. Meng.
  6. Vul de cannelloni met het champignon-spinaziemengsel en leg in een ingevette ovenschaal.
  7. Verwarm de bechamelsaus indien nodig. Voeg 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over de cannelloni. Verdeel 50 gram Parmezaanse kaas over de saus. Zet ongeveer 25 minuten in de oven.

Lekker met een gevulde salade.

Bron
missFromage.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>