Goed gevulde goulashsoep

Goedgevulde goulashsoep

Goedgevulde goulashsoep

Absoluut een gerecht om lekker veel van te maken. De soep staat even op het vuur, maar als je er vervolgens twee keer of meer van kunt eten, is het de moeite zeker waard.

Stel je voor hoe gemakkelijk het is als je ‘s avonds alleen maar een goed gevulde spicy maaltijdsoep hoeft op te warmen. Knapperig broodje erbij en klaar ben je. Ideaal op een drukke (werk)dag!

Er gaan drie soorten vlees en flink wat groenten in, dus het is ook een gezond soepje. Dan mag die lepel crème fraîche erop de pret niet drukken. Toch?!

Dit heb je nodig

(6-8 personen)

  • 300 gram runderlappen, in kleine blokjes
  • 125 gram spekjes
  • 250 gram gehakt (half-om-half of rund)
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 400-500 gram vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1,5 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 eetlepel (basterd)suiker
  • 2 theelepels karweizaad
  • 0,5 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 5 teentjes knoflook, geperst: 2 voor de soep, 3 voor de gehaktballetjes
  • 4 theelepels majoraan: 3 voor de soep, 1 voor de gehaktballetjes
  • crème fraîche, 1 eetlepel per bord/kop
  • zout en peper, naar smaak

Tip: serveer met een knapperig broodje.

Zo maak je het

  1. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de spekjes bruin op laag vuur. Schep de spekjes uit de pan en hou even apart. Voeg de rundvleesblokjes toe en bak deze bruin op halfhoog vuur.
  2. Bak ui en paprika’s mee totdat de ui glazig ziet. Voeg dan gebakken spekjes, paprikapoeder, chilipoeder en 2 teentjes knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  3. Voeg bouillon, tomatenblokjes en suiker toe aan het vlees en de groenten. Laat 1,5 uur sudderen op zo laag mogelijk vuur. Gebruik eventueel een sudderplaatje.
  4. Doe het gehakt in een schaal. Voeg 3 teentjes knoflook, een theelepel majoraan en zout en peper naar smaak toe. Draai er kleine gehaktballetjes van (1-1,5 centimeter). Voeg de knoflook-gehaktballetjes toe aan de soep. Laat een kwartier verder sudderen.
  5. Voeg aardappelblokjes, karweizaad en 3 theelepels majoraan toe aan de soep. Laat verder sudderen tot de aardappel beetgaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  6. Proef en breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de soep over de borden of kommen en schep er een eetlepel crème fraîche op.

Bron
AugurkenMetSlagroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>