Stoofpotje van kip in romige saus

Voordeel van een stoofpotje van kip is dat het niet zo lang duurt in vergelijking met varkens- of rundvlees. Als je een beetje handig bent, snijd je eerst de ui en winterpeen en doe je de rest van de voorbereidingen terwijl deze groenten al in de pan liggen. Dan red je het wel binnen 45 minuten. Reken anders op een uur.

Stoofpotje van kip in romige saus

Stoofpotje van kip in romige saus

Je kunt dit gerecht ook invriezen, dus maak nooit de helft van deze hoeveelheid voor 2 personen. Want wat is er nu handiger dan zo’n stoofpotje in de vriezer te hebben staan voor op een drukke dag. ‘s Ochtends of de avond van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. Het opwarmen duurt maximaal even lang als het bereiden van de bijgerechten.

Lekker met aardappelpuree, gebakken aardappeltjes of hasselback potatoes. Het kan ook met rijst, maar ik vind een aardappelvariant persoonlijk veel lekkerder. Geef er ook een groene groente bij, zoals gekookte sperziebonen of zacht gebakken preiringetjes met spekjes erdoorheen.

Ingrediƫnten

(4 personen)

  • flinke klont boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterpeen (200-250 gram), in kwart schijfjes
  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 theelepels tijm (gedroogd)
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 250 milliliter bouillon
  • 200 milliliter melk
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 blaadje laurier
  • zout en peper, naar smaak

Stoofpotje van kip maken

  1. Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan. Bak hierin de ui en wortel totdat de ui glazig ziet. Voeg blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Ze hoeven nu nog niet helemaal gaar te zijn van binnen.
  2. Pers de knoflook uit boven de pan (of hak de knoflook fijn en voeg het dan toe). Voeg kerrie, tijm en bloem toe. Bak 2 minuten. Voeg de bouillon toe en roer totdat alle bloem in de saus zit. Voeg dan langzaamaan de melk toe; in een dun straaltje en blijven roeren. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg de champignons en laurier toe. Laat 20 minuten stoven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>