Ciabatta vitello tonnato

Vitello tonnato: kalfsvlees met tonijn en/of ansjovis. Ik eet vitello tonnato graag als salade, maar ook op een Italiaans broodje is het niet te versmaden. Een ciabatta geeft een lekkere bite aan het geheel. Het is een lekker lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is. Ook valt het aantal ingrediënten reuze mee.

Ciabatta Vitello Tonnato

Ciabatta Vitello Tonnato

En dat was precies wat ik nodig had. Want nu ik zwanger ben, komt mijn moeder regelmatig een handje helpen met de schoonmaak (Bedankt, mam!). In ‘ruil’ daarvoor, verzorg ik de lunch. Ongeschreven regel is dat het niet zomaar een broodje ham of kaas is, want het is juist zo lekker om eens wat anders te eten dan wat je gewend bent. De combinatie vlees met vis maakt het apart, en ook het kappertje ligt in mijn ouderlijk huis niet standaard op het bord. Ik weet dat mijn moeder dat juist interessant vindt om te proberen. En voor het geval het toch niet in de smaak valt, heb ik natuurlijk ham en kaas achter de hand.

Het was een regenachtige dag, dus we aten een kommetje tomatensoep van de KleinsteSoepFabriek vooraf. Zo was het wel een zeer vullende lunch, maar dat konden we ook wel gebruiken die dag.

Met de vitello (kalfsvlees) in de vitello tonnato neem ik het trouwens niet altijd even serieus. Varkensfricandeau smaakt ook prima en dat is veel gemakkelijker te krijgen.

Ingrediënten

(4 broodjes)

Tonnato saus
 • 1 blikje tonijnstukken op water
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 2 eetlepels yoghurt
 • zout en peper, naar smaak
 • tabasco, naar smaak
Broodjes
 • 4 ciabatta’s (1-persoons)
 • 120-160 gram kalfsfricandeau (beleg)
 • 50-60 gram gemengde sla
 • 2 eetlepels kappertjes

 

Ciabatta vitello tonnato maken

 1. Meng alle ingrediënten voor de tonnato saus met een staafmixer of keukenmachine. Als je die niet hebt, kun je de tonijnstukken goed losmaken met een vork en vervolgens alles mengen. Het resultaat is dan wat minder glad.
 2. Snijd de ciabatta’s open. Beleg achtereenvolgens met: sla, fricandeau, tonnatosaus, kappertjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>