Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush is een dip of spread van aubergine, afgemaakt met heerlijke smaakmakers. Een gezond borrelhapje of groenterijke lunch.

Dip er brood in of smeer het op een pitabroodje. Tip: steek ook wat rauwkost tussen de pita.

Voor dit gerecht laat je de aubergines eerst verbranden in de oven, wat het vruchtvlees een heerlijk geroosterd smaakje meegeeft. Vergeet niet gaatjes in de aubergines te prikken voordat je ze in de oven legt. Als je dat niet doet, loop je het risico dat de hele boel ontploft…

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 flinke theelepels pindakaas (of sesampasta)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper, naar smaak
  • peterselie, ter garnering

Baba ganoush maken

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand.
  2. Prik gaatjes in de aubergines. Leg de aubergines op zilverfolie in de oven. Laat de aubergines aan alle kanten verbranden.
  3. Verwijder de verbrande schil, snijd de aubergines in stukjes en laat wat vocht eruit lekken.
  4. Pureer de aubergineblokjes samen met de overige ingrediƫnten. Maak af met peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>