Burrito met kip, bonen en salsa

Een feestje op je bord – en in je mond! Het ziet er mooi, kleurig en smakelijk uit. En ook niet onbelangrijk: het bruist van de vitamines. Wat wil je nog meer?!

Burrito's met kip, bonen en salsa

Burrito’s met kip, bonen en salsa

Lekker variëren

Kies voor één of meer van onderstaande suggesties voor een net wat ander Mexicaans bordje.

  • Lepel eventueel nog een schep zure room op de wraps als ze op de borden liggen.
  • Rasp wat kaas over de wraps voordat je ze in de oven schuift.
  • Laat een klein blikje maïsblokjes uitlekken en verdeel ook dit over de wraps voordat je ze oprolt.
  • Neem kidneybonen in plaats van zwarte bonen. Of maak een bonenmix.
  • Serveer er (rode) rijst bij.
  • Houd je niet van koriander?  Vervang het door peterselie.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 2 kipfilets, gepocheerd*
  • 1 groot blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 8 wraps (middel), naturel of meergranen
  • 1 avocado
  • 3 tomaten (of 4 kleinere)
  • 2 uien
  • enkele takjes koriander
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • chilipoeder, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak

Verder

  • 8 cocktailprikkers
  • ovenschaal

*Op missFromage.com lees je hoe je kip perfect pocheert. Heel gemakkelijk en handig om te weten.

Zo maak je het

Salsa

  1. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten en 1 ui in zeer fijne blokjes. Snijd de blaadjes van de koriander fijn. Meng de groenten en kruiden. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Burrito’s

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de gepocheerde kip in blokjes. Snijd 1 ui in dunne partjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui totdat deze glazig ziet op halfhoog vuur. Voeg gemalen komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe. Roer. Voeg knoflook en kip toe. Roer een minuutje door. Proef. Voeg zo nodig extra kruiden toe.
  3. Vet een ovenschaal in met olie. Verdeel het de gekruide kipblokjes en de zwarte bonen over de 8 wraps. Rol de wraps op en zet ze vast met cocktailprikkers. Leg de wraps in een ovenschaal. Zet de wraps 8 -10 minuten in de oven.
  4. Verwijder de schil en pit van de avocado. Snijd de avocado in mooie blokjes of reepjes.
  5. Leg op elk bord twee burrito’s. Verdeel de avocado over de borden. Schep wat salsa over de avocado en over de wraps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>