Cheesecake met aardbeien en frambozen

Cheesecake met aardbeien en frambozen

Cheesecake met aardbeien en frambozen

Fééééést! AugurkenMetSlagroom bestaat vandaag 1 jaar! Dat vraagt om een heerlijk taartje, bomvol calorieën en met wat vruchten voor de lekkere smaak en mooie kleur. En voor mij is het dubbel feest: ik mag nu ook ein-de-lijk verklappen dat ik wéér tante wordt. Super leuk!

Tijdens de zwangerschap let je extra goed op wat je eet. Wie slim is, zorgt ervoor dat de kilootjes er niet aanvliegen. Want wat eraan komt, moet er straks ook weer af. Maar eens in de zoveel tijd ‘zondigen’, dat kan helemaal geen kwaad. Volgens mij geeft dat juist weer extra kracht om het vervolgens weer een tijdje gezond aan te doen. Zo werkte het wel bij mij in elk geval.

In het afgelopen jaar zijn er bijna 100 recepten op AugurkenMetSlagroom geplaatst. Dit feestrecept is nummer 98, om precies te zijn. In die tijd heeft de blog een broertje gekregen in de vorm van een Facebookpagina, die door steeds meer mensen wordt gevonden. Like jij hem al?
Help AugurkenMetSlagroom te groeien door andere zwangeren te wijzen op de blog en de Facebookpagina. Volgend jaar een verdubbeling van het aantal recepten én het aantal bezoekers, dat zou pas leuk zijn!

 

Ingrediënten

Bodem

  • 175 gram biscuitjes
  • 60 gram blanke amandelen (of amandelmeel)
  • 75 gram boter, gesmolten

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 175 milliliter zure room
  • 175 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanillearoma

Vruchtenpuree

  • 250 gram frambozen en aardbeien (en/of bosbessen en bramen)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel limoensap
  • 0,5 theelepel limoenrasp

Extra

  • Springvorm ca. 23-25 centimeter
  • boter voor springvorm
  • Bakpapier
  • Staafmixer
  • Handmixer of garde
  • Keukenmachine (optioneel)

Zo maak je het

Bodem

  1. Knip een ronde uit het bakpapier die de bodem van de springvorm bedekt. Vet de springvorm in. Leg het bakpapier op de bodem.
  2. Maal de amandelen in een keukenmachine (of gebruik amandelmeel). Maal de biscuitjes. Voeg boter toe en meng.
  3. Verdeel het koekjesdeeg over de bodem. Druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast.
  4. Verwarm de oven op 140 graden.

Vruchtenpuree

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje. Verhit en laat enkele minuten pruttelen op laag vuur. Pureer met een staafmixer. Laat nog 10 minuten indikken op laag vuur.

Cheesecake

  1. Doe de roomkaas en zure room in een grote kom. Meng (met mixer). Voeg suiker, eieren en vanillearoma toe. Meng.
  2. Verdeel de cheesecake over de bodem. Strijk de vruchtenpuree over de cheesecake. Je kunt daarbij als je wilt een rand creëren door de buitenrand niet te besmeren. Kerf met een mes door de puree en cheesecake voor een ‘gemarmerd’ effect.
  3. Zet de taart een uur in de oven. Laat daarna een uur afkoelen in de koelkast.

Bron
Geïnspireerd op de blueberry cheesecake van Donna Hay.

3 gedachten over “Cheesecake met aardbeien en frambozen

  1. Ziet er heel lekker uit! Ik moet hapjes (zoet en hartig) maken voor een babyshower. Er zit hier rauw ei in.. maar dat is dan niet erg in dit recept? voordat ik zometeen een boze schoonzus heb haha ;)

    1. Hi Majlis,

      De eieren gaan er rauw in, maar vervolgens staat de taart een uur in de oven (misschien iets langer, want dat verschilt nogal per oven). Dat moet voldoende zijn voor het ei om helemaal te laten stollen. En dan is het ei dus niet rauw meer.
      Succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>