Courgette met krenten en pijnboompitten

courgette met krenten en pijnboompitten

courgette met krenten en pijnboompitten

Simpel om te maken en snel klaar. Deze courgettes smaken lekker met kipfilet of een schouderkarbonade, gekruid met paprikapoeder en als je van pittig houdt nog wat cayennepeper of chilipoeder. Met aardappeltjes uit de oven.

Aardappels, vlees en groenten – heerlijk op z’n tijd. Vaak wordt eerst bedacht welk vlees er wordt gegeten en wordt er vervolgens een groente bij gekozen.
Maar AugurkenMetSlagroom wil je zulke eenvoudige maar lekkere groenterecepten geven, dat je die voortaan het eerst uitkiest en dan bedenkt welk vlees je erbij wilt.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels krenten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 of 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en peper, naar smaak

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd elke helft in drie lange repen en vervolgens in blokjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg knoflook, pijnboompitten en krenten toe. Bak 2 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de courgetteblokjes toe. Bak ongeveer 5-8 minuten mee (proef na 5 minuten). Voeg peper en zout naar smaak toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>