Curry in a hurry

gember rode peper en knoflookSnel een gezonde curry op tafel zetten, kost helemaal niet zo veel moeite. Supersnelle koks doen er een kwartier over, maar houd rekening met 20 minuten om jezelf niet rijk te rekenen.

Alleen de julienne worteltjes zou ik gesneden kopen. Verder kun je alles snel genoeg zelf hakken en snijden. Geen snijwonder of geen zin? Vervang gember, knoflook, rode peper en kurkuma dan door een halve tot hele eetlepel currypasta (bak deze in de olie bij stap 3 en ga verder zoals beschreven). Groene currypasta vind ik het lekkerst in combinatie met vis.

Lekker met rijst. Begin met het water voor de rijst te koken om het vaartje erin te houden. Volg voor de rijst de aanwijzingen op de verpakking.

Ingrediƫnten

(2 personen)

  • 1 teen knoflook
  • 0,5 rode peper
  • stuk gember ter grootte van een duim
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • kleine paksoi, of circa 6 stengels
  • 150 gram wortel, julienne gesneden
  • 200-250 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 kabeljauwfilets* of andere witvis, circa 350 gram in totaal
  • chilipoeder
  • peper en zout, naar smaak

*Curry in a hurry lukt alleen met verse vis of vis uit de vriezer die je al hebt laten ontdooien. Haal bevroren vis dan ook ‘s ochtends al uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.

Curry in a hurry maken

  1. Schil de gember (dunschiller werkt goed). Verwijder het vlies rond de knoflook. Hak gember, knoflook en rode peper in een vaartje. Hoeft niet gelijk of super netjes, als het maar klein is.
  2. Snijd de paksoi in dunne repen (in de breedte). Snijd de bovenkant, bij het groene blad, desgewenst een keer in de lengte door.
  3. Verhit de olie in een koekenpan waar een deksel op past. Bak gember, knoflook en peper 1 minuut.
  4. Voeg paksoi en wortel toe en roer een keer snel door. Voeg kokosmelk, kurkuma en wat versgemalen peper toe en roer weer.
  5. Leg de vis heel of in stukken op het groentemengsel. Strooi er wat zout en chillipoeder overheen. Plaats een deksel op de pan en laat zo’n 8-10 minuten garen. Controleer goed of de vis gaar is (de vis moet van binnen wit zijn en niet meer doorzichtig).

Serveer met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>