Fruitig en gezond toetje of tussendoortje – Maya style

Ananas Maya style

Ananas Maya style

De Maya’s aten de ananas als verfrissend hapje tussendoor. Ik heb het als nagerecht op tafel gezet, ook heerlijk.

Hier thuis is unaniem besloten dat het een goed idee zou zijn om regelmatig uit de koelkast te kunnen snoepen van deze gekruide ananaspartjes. Om het dus écht te eten zoals de Maya’s dat deden. Helaas is dat er tot nu toe nog steeds niet van gekomen. Als de ananas op tafel staat, is het binnen mum van tijd op.

Je hebt een goed rijpe, sappige ananas nodig. Die marineer je in honing met een bijzondere mix van kruiden. Die kruiden zorgen voor de extra pit in dit gerecht.

Het is een hapje met een verrassende wending. Het begint zoet.  Je proeft in eerst instantie de honing en vervolgens de ananas. Daarna volgt het licht kruidige deel. Als je het fruit hebt doorgeslikt, houd je er een licht tintelende sensatie van over op je lippen en tong. Niet overdreven veel, gewoon lekker!

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 1 ananas, in hapklare stukjes
  • 2 eetlepels honing
  • 10 takjes verse mint, blaadjes in kleine stukjes gescheurd (meer naar smaak)
  • 4 kruidnagels, fijngemalen
  • 0,25 theelepel kaneel
  • 0,25 theelepel cayennepeper
  • 0,25 theelepel zeezout, gemalen

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten.
  2. Laat minimaal een half uur marineren in de koelkast.

Bron
Geïnspireerd door Spiced Mayan Pineapple Cubes van Yucatanadventure.com.mx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>