Gember en zwangerschap

Zwanger en gember

Zwanger en gember

Gember en zwangerschap, daarover lees je tegenstrijdige berichten. Volgens bepaalde bronnen mag je niet teveel gember eten. Andere bronnen raden gember en gemberthee juist aan tegen misselijkheid.

Augurken Met Slagroom houdt altijd het advies van het Voedingscentrum aan, tenzij anders vermeld. Het Voedingscentrum meldt niks over verbod of risico’s en gember. Op Wikipedia staat dat “zwangere vrouwen die dagelijks één tot anderhalve gram gember nemen voor het verminderen van zwangerschapsmisselijkheid en braken geen hoger risico op ernstige misvormingen of andere aangeboren afwijkingen hebben”.

Veiligheid voorop
In zo’n geval concludeer ik voor mezelf dat ik best gember kan eten nu ik zwanger ben. Mezelf niet onnodig iets ontzeggen en blijven genieten van eten, vind ik erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat ik gevarieerd eet waardoor ik genoeg van ‘alles’ en waarschijnlijk niet teveel van iets binnenkrijg.

Maar als jij veel waarde hecht aan een bron die iets anders beweert, volg je gewoon je eigen gevoel. Probeer goede bronnen te vinden en controleer altijd de datum waarop de bron de informatie heeft gepubliceerd. Oude informatie kan achterhaald zijn. Kom je er niet uit? Neem een product dan niet, voor je eigen gemoedsrust. Overleg dan eerst met je verloskundige of arts over de veiligheid van het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>