Gnocchi met Gegrilde Groenten

Gnocchi met gegrilde groenten

Gnocchi met gegrilde groenten

Het eten moest snel op tafel staan, maar er was nauwelijks tijd om te koken. En nee, juist toen zat er geen fijn bakje avondeten meer in de vriezer. Dan komt zo’n spijbelbordje als dit goed van pas.

Een tijdje daarvoor had ik een zakje gegrilde groenten uit de vriezer van de supermarkt meegenomen. Ik blijf erbij dat vers meestal lekkerder is dan diepgevroren, alleen al omdat verse groenten eten me een goed gevoel geeft. Maar het gerecht dat die avond op tafel stond, was prima op smaak. Binnen een kwartier klaar, maar goed, dat is ook niet zo’n kunst met zoveel kant-en-klare producten. Ach, moet een keer kunnen, toch?!

Vega(n) en zwanger

De gehaktballetjes hoef je er niet per se aan toe te voegen. Zonder is het een heerlijk vegetarisch / veganistisch gerecht. In dat geval geeft kaas toevoegen net wat extra pit. Doe er dan ook wat meer groenten bij of zet er een eenvoudige salade naast.

Ingrediƫnten

(3 tot 4 personen)

  • 1 pak gnocchi (aardappel)
  • 400 gram gegrilde groenten uit de vriezer
  • 1 blik tomatenblokjes + sap
  • 2 of 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper, naar smaak
  • 250 gram soepballetjes, kant-en-klaar of zelfgemaakt (optioneel)
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)

Gnocchi met gegrilde groenten maken

  1. Breng water aan de kook voor de gnocchi.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg knoflook toe, roer, en voeg dan direct de gegrilde groenten toe. Voeg tomatenblokjes en soepballetjes toe. Roer. Voeg de kruiden en zout en peper toe. Roer.
  3. Doe de gnocchi in de kookpan als het water kookt. Schep de gnocchi uit de pan als deze boven komen drijven.
  4. Proef of de tomatensaus goed op smaak is. Zo niet, voeg dan meer kruiden, zout en peper toe.
  5. Meng de gnocchi met de tomatensaus.
  6. Nu kun je de gnocchi op drie verschillende manieren op tafel zetten:
  1. schep op de borden en klaar.
  2. schep op de borden en rasp er Parmezaanse kaas over.
  3. schep in een ovenschaal (of eenpersoons ovenschaaltjes), rasp er Parmezaanse kaas over en laat de kaas smelten in de oven (voorverwarmd op 180 graden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>