Linzensoep met muntyoghurt

Linzensoep met muntyoghurt

Linzensoep met muntyoghurt

Een verwarmende soep. Kruidig en met lekker veel groenten. Zo eentje waarvan je gewoon voelt dat je er weer een tijdje tegenaan kunt.

Het is een soep van rode linzen, die jammer genoeg zijn kleur verliest door de vele kruiden. Als je je soepje liever oranje gekleurd eet, gebruik je kerrie in plaats van garam masala.

Te pittig?
Zoals gezegd, is het een pittig soepje. Nu heb ik het geluk dat ik daar tegen kan nu ik zwanger ben, maar heel wat zwangere vrouwen krijgen (meer) last van brandend maagzuur als zij te pittig eten. Als je die klacht hebt, is het slim om na te gaan of minderen of stoppen met sterk gekruid eten helpt.

Ingrediënten

  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 peen (ongeveer 200 gram), geschild en in halve plakken
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 0,5 – 1 rode peper, gesnipperd (optioneel)
  • 1 stuk gember, formaat duim, geschild en geraspt of fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 – 1,5 theelepel garam masala (of kerriepoeder)
  • 0,5 – 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel  cayennepeper
  • scheutje olie (ongeveer 3 eetlepels)
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram rode linzen
Muntyoghurt
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte verse munt (of gehakte verse koriander of een mix van beide)
  • zout, naar smaak

Linzensoep maken

  1. Verhit de olie. Bak de ui, bleekselderij, wortel, gember, knoflook en rode peper 5 minuten zachtjes aan.
  2. Voeg garam masala (of kerriepoeder), komijn en cayennepeper toe.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe. Laat de soep 30 minuten pruttelen op laag vuur. Proef. Als de linzen nog niet gaar zijn, kook je het nog een paar minuten langer.
  4. Maak ondertussen de kruidige yoghurt door alle ingrediënten te mengen.
  5. Serveer de soep in borden of kommen. Lepel de yoghurt erop of geef deze er apart bij.
Serveertip

Lekker met Indiaas brood, zoals naan.

2 gedachten over “Linzensoep met muntyoghurt

  1. Ziet er heerlijk uit! Ben dol op gerechten met linzen en deze versie gaat op mij to-do/make lijstje want hij klinkt en is heel wat spannender dan de Spaanse versie die ik meestal maak. Lekker hoor wat pittig;)

    1. Leuk om te horen! Er gaat lekker wat groenten in en als je van pittig houdt, kan er natuurlijk altijd peper bij. Soms doe ik er ook nog kleine blokjes vastkokende aardappel bij :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>