Lunch: courgette omelettes

Courgette omelettes

Courgette omelettes

Dat heb ik wel vaker; mensen (voornamelijk zussen) die op woensdag, mijn mama-dag, toevallig in de buurt zijn rond lunchtijd. Die dag zou zus D. gezellig aanschuiven. Ik trek op woensdag wel vaker wat meer tijd uit voor het middagmaal, maar als er ook nog eters komen, wordt het extra leuk.

Om op een lekkere en moeiteloze manier aan mijn dagelijkse portie groenten en fruit te komen, is groente eten op een ander moment van de dag dan bij het avondeten een handige uitkomst. Daar werken deze lunchkoekjes prima aan mee!

Dit heb je nodig

(10-12 omelettes)

  • 1 courgette, geraspt en geslingerd in een theedoek*
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • boter

*De courgette moet zo veel mogelijk vocht verliezen. Ik doe dat door het in een theedoek te leggen, de punten bij elkaar te nemen en het zo flink rond te zwieren. Buiten. Dat zorgt tevens voor showeffect voor zoonlief (2). Koken en eten is lekker en leuk, is de boodschap die hij met de bekende paplepel ingegoten krijgt.
Maar je kunt het ook op een andere manier doen. Laten uitlekken ofzo.

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten in een kom.
  2. Smelt de boter in een koekenpan. Leg steeds twee eetlepels courgette-ei op/naast elkaar in de pan, zodat je even grote ‘omelettes’ krijgt. Herhaal totdat het courgette-eimengsel op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>