Mangosmoothie met gember

Mango, sinaasappel, gember, kokosmelk en limoen. Meer heb je niet nodig om een lekker frisse smoothie te maken. De Aziatische twist is weer eens wat anders dan een variant met yoghurt – hoe lekker dat ook kan zijn.

Mangosmoothie met gember

Mangosmoothie met gember

Voordat ik de kokosmelk toevoegde, proefde ik van het fruitsap met gember. Dat was al super! De volgende keer dat ik het maak, houd ik een deel sap apart. Het is zoet en fris, dus het lijkt me een ideale combinatie om een granita van te maken. Ofwel ijs zonder ijsmachine. Je doet het in een plastic bakje, zet het in de vriezer en roert er om het half uur goed doorheen, zodat je flinters vruchtenijs krijgt. Yum!

Maar ik dwaal af. Dit recept staat op het menu vanwege de Foodblogswap. Tijdens die swap, waar tientallen foodblogs aan meedoen, kook/bak/braad je van een andere foodblog die jou is toegewezen. AugurkenMetSlagroom werd aan LekkeretenmetLinda.nl gekoppeld. En dat je met Linda niet alleen lekker eet, maar ook aan het goede adres bent voor heerlijke drankjes, bewijst dit recept wel. Thanks, Linda!

Ingrediënten

(4 tot 6 glazen)

 • 1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
 • 2  centimeter gember (stuk wortel dat zo dik is als een duim), geschild en geraspt/fijngesneden
 • sap van 3 sinaasappels
 • sap van 1 limoen
 • 200 milliliter kokosmelk

Mangosmoothie maken

 1. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pureer ze.
 2. Giet de drank in glazen.

Variatie

 • Pas de hoeveelheid gember, sinaasappelsap of limoensap aan naar eigen smaak
 • Linda voegt nog een banaan toe. Ook lekker. Ik heb juist iets meer sap toegevoegd dan zij en geen banaan omdat ik van vrij vloeibare smoothies houd.
 • Het oog wil ook wat: strooi wat kokos- en/of limoenrasp op je smoothie en steek er een fel gekleurd rietje in!

2 gedachten over “Mangosmoothie met gember

  1. Bedankt! Ik kon net de eerste zonnestralen op de foto zetten. Heel toepasselijk, bij de smoothie :)

   Mango is zo lekker zoet van zichzelf, dat je zo ijs kunt maken zonder dat het nodig is om extra suiker toe te voegen. En als je ‘jouw’ banaan er ook nog doorheen doet al helemaal niet. Gezond ijs, wie wil dat nou niet?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>