Mini tonijnburgertjes met pasta en tomatensaus

Mini tonijnburgertjes met pasta en tomatensaus

Mini tonijnburgertjes met pasta en tomatensaus

Een frisse tonijnvariant van de bekende pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. Een gemakkelijk recept waar kinderen vaak ook dol op zijn. Lekker met een eenvoudige salade.

Veel vrouwen twijfelen bij vis tijdens de zwangerschap. Welke kun je eten en welke niet? Over het algemeen is dat niet zo lastig, maar tonijn is een vis waar je even bij op moet letten. Het druist misschien tegen het gevoel in, maar verse tonijn kun je beter niet eten. Tonijn uit blik is wel geschikt voor zwangere vrouwen, maar niet meer dan 200 gram per week.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 400 gram spaghetti (of andere pasta)
  • 3 blikjes tonijn op water*
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 tenen knoflook, geperst (1 voor de tonijnburgertjes, 2 voor de saus)
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 gram broodkruim
  • blad van enkele takjes verse peterselie, gescheurd
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper, naar smaak

*Advies tonijn: eet enkel uit blik en niet meer dan 200 gram per week

Zo maak je het

  1. Laat de tonijnstukjes uitlekken en doe ze in een ruime schaal. Voeg ei, 2 tenen knoflook, pijnboompitten, paprikapoeder, broodkruim, citroensap en -rasp, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Vorm er stevige, kleine balletjes van en druk deze goed plat. Leg de burgertjes op een bord, dek af met plastic folie en zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Voeg 1 teen knoflook toe. Bak enkele seconden en voeg dan de tomatenblokjes toe. Voeg suiker, tijm en zout en peper naar smaak toe. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en warm de saus even op als de pasta en tonijnburgertjes bijna gaar zijn.
  3. Zet het water voor de pasta op. Volg verder de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit twee eetlepels olie in een andere koekenpan. Bak de tonijnburgertjes op zacht tot middelhoog vuur bruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
    Let op: het is erg belangrijk dat de ei goed gestold is. Zet het vuur niet te hoog, anders worden de burgertjes niet warm genoeg van binnen.
  5. Meng de pasta met de saus. Verdeel de pasta over de borden en leg de tonijnburgertjes er bovenop.

Bron
Geïnspireerd op de Italiaanse tonijnballetjes van Carolines Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>