Recept fruitsalade appel, kiwi en bosbes met hazelnootcrunch

Fruitsalade appel kiwi bosbes met hazelnootcrunch

Fruitsalade appel kiwi bosbes met hazelnootcrunch

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om voldoende vitamines uit groenten en fruit binnen te krijgen. Nu is een appeltje op z’n tijd niet verkeerd, maar ├ęcht lekker maak je fruit door verschillende soorten te combineren. Bijvoorbeeld door een simpele fruitsalade te maken.

De dressing bestaat uit puur sinaasappelsap. Wie wil, strooit er nog wat hazelnootcrunch overheen. Binnen 10 minuten is deze fruitsalade eet-klaar!

Bij gebrek aan verse bessen is de diepvriesvariant in deze salade gegaan. Ik maakte het vlak voor het hoofdgerecht. Toen ze op tafel kwamen waren ze goed ontdooid, maar nog lekker fris. Ook niet verkeerd!

Dit heb je nodig

(per 2 personen)

  • 1 appel
  • 1 kiwi
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 2 eetlepels bosbessen
  • 10 hazelnoten

Zo maak je het

  1. Schil de appel en de kiwi. Snijd het fruit in hapklare stukjes.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Verdeel appel, kiwi en bosbes over de schaaltjes. Schenk het sinaasappelsap er overheen.
  4. Leg de hazelnoten op een stevige, vlakke ondergrond. Druk deze met de palm van je hand kapot. Verdeel ook de hazelnootcrunch over de schaaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>