Recept geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten * leblebi

Geroosterde kikkererwten * leblebi

Het is best lastig om je niet schaamteloos tegoed te doen aan allerlei calorierijke dingen als je zwanger bent. Je buik groeit toch al, dus daar hoef je het niet om te laten. Maar goed, alles wat je extra snoept, moet er straks toch weer af. Natuurlijk knabbel je eens wat chips en eet je eens flink wat chocolade. Moet kunnen, toch?!

En op die andere snackmomenten schroef je gewoon een potje kikkererwten open. Het is één en al voordeel met dit recept. Peulvruchten eten is namelijk erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën en flink wat vezels. Ofwel, je wordt er niet snel dik van en hebt vrij lang een verzadigd gevoel.

Knapperige kikkererwten

Kikkererwten voelen melig aan in je mond. Het is meestal die textuur die mensen tegenstaat als ze niet van kikkererwten houden. De verrassing ook dan ook groot als je deze geroosterde kikkererwten eet. Wat ontzettend knapperig kan dit ‘meelballetje’ worden.

Het recept voor geroosterde kikkererwten komt uit het Midden-Oosten, waar het leblebi heet. Wat olie, zout en eventueel kruiden er doorheen roeren en het in de oven schuiven. Meer hoef je er niet voor te doen.

Lekker, knapperig en stiekem nog best verantwoord. De ideale snack?

Dit heb je nodig

  • 200 gram kikkererwten uit blik/pot
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en kruiden naar smaak

De geroosterde kikkererwten op de foto bevatten daarnaast ook:

  • paprikapoeder pikant
  • knoflookpoeder
  • tijm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan in een zeef/vergiet. Leg ze op een schone theedoek, sla de theedoek dubbel en rol de kikkererwten wat op en neer. Eventuele vliesjes zijn nu los geraakt. Verwijder de vliesjes.
  3. Doe de kikkererwten over in een schaaltje. Roer de olie er doorheen. Voeg eventueel zout en kruiden toe.
  4. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Spreid de kikkererwten uit over de bakplaat. Schuif in de oven. Hussel de kikkererwten om de 10 minuten. In 30 tot 40 minuten zijn ze klaar. Controleer na 30 minuten om de paar minuten of de kikkererwten goed genoeg geroosterd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>