Recept Gnocchi Gorgonzola, Peer en Walnoot

Gnocchi Gorgonzola, Peer en Walnoot

Gnocchi Gorgonzola, Peer en Walnoot

Gorgonzola valt duidelijk in de categorie ‘twijfelaar’. Veel zwangere vrouwen vragen zich namelijk af of ze dit kaasje wel mogen eten. Goed nieuws: dat kan, mits gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat wordt vermeld op de verpakking.

De combinatie gorgonzola, peer en walnoot is er een om je vingers bij af te likken. Ik maak ook regelmatig pasta met deze ingrediƫnten. Of ik kies voor groene sla. In dat laatste geval prak ik de kaas met olijfolie en witte wijnazijn tot een sausje.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • ca. 500 gram aardappelgnocchi
  • 300 gram spinazie
  • 275-300 gram gorgonzola (gepasteuriseerd)
  • 100 gram walnoten (houd enkele mooie apart voor de garnering), gebroken
  • 2 peren (liefst zoet en stevig), geschild en in blokjes
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter melk
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 40 gram Parmezaanse kaas, in twee helften
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Boter
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Smelt de gorgonzola in de slagroom en melk. Bestrooi met peper. Voeg als het pruttelt de gebrokkelde walnoot toe. Laat de helft van de Parmezaanse kaas erin smelten.
  2. Verhit de olie in een andere pan, voeg knoflook en spinazie toe. Eventueel ook zout en peper. Laat slinken.
  3. Kook de gnocchi in gezouten water totdat deze boven komen drijven.
  4. Leg de gnocci en peerblokjes in het midden van een schaal. Maak er een rand van spinazie omheen. Schenk er de gorgonzolasaus over de gnocchi en peer. Maak af met versgmalen peper, de resterende Parmezaanse kaas en hele walnoten. Of verdeel de verschillende onderdelen over 4 diepe borden. Schep de spinazie dan in het midden op de gnocchi en peer.

Tip

Proef een blokje peer. Is deze te hard? Laat de peerblokjes dan enkele minuten meewarmen in de kaassaus.

2 gedachten over “Recept Gnocchi Gorgonzola, Peer en Walnoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>