Recept Griekse Fetasalade

Griekse Fetasalade

Griekse Fetasalade

Deze salade kunnen wij thuis bijna niet meer zien aan het eind van de zomer. Zo vaak staat hij op tafel.

Hij doet het uitstekend als side dish bij de barbecue, want hij is fris en knapperig, en vanwege de feta matcht hij extra lekker met gegrild vlees. Vooral als dat vlees flink is gekruid met paprikapoeder of chilipoeder.

De Griekse fetasalade is ook vaste prik bij shoarmaburgers met knoflooksaus.

Ingrediënten

(2-3 personen)

  • 2 grote tomaten of 3 kleintjes, zaadlijsten verwijderd en in blokjes van 1,5 centimeter
  • halve komkommer, in blokjes van 1,5 centimeter
  • 100-125 gram feta, in blokjes
  • halve rode ui, in reepjes
  • oregano, naar smaak
  • tijm, naar smaak
  • olijfolie voor koude bereidingen
  • zout en peper, naar smaak

Griekse Fetasalade maken

  1. Meng de groenten.
  2. Leg de blokjes feta er bovenop.
  3. Strooi de kruiden, peper en zout erover.
  4. Maak af met ruim olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>