Recept Milkshake Kers

Milkshake Kers

Milkshake Kers

Het hoeft niet altijd alleen maar puur gezond te zijn wat je eet. Iedereen mag zo nu en dan eens snoepen, dus zwangere vrouwen ook. En dan valt deze milkshake ook nog eens in de categorie ‘spijbelen met een gezond randje’, vanwege de kersen die erin gaan.

Waar je het best rekening mee kunt houden als je zwanger bent en roomijs wilt eten, is dat er geen rauw ei in je ijs mag zitten. Klinkt onsmakelijk, maar dat valt wel mee. Eierdooiers worden namelijk vaak gebruikt in (ambachtelijk) ijs. Omdat dit niet meer zo hoog wordt verhit dat het ei stolt, wordt dit ijs afgeraden. Bij een goedkopere ijssoort tref je dit nauwelijks, maar check altijd de verpakking.

Dit heb je nodig

(2 milkshakes)

  • 200 – 250 gram kersen
  • 3 – 4 bolletjes roomijs* (of slagroomijs, of vanille-ijs)
  • 200 – 250 milliliter melk (plus wat extra als je van een flink vloeibare shake houdt)

*Controleer of het ijs dat je wilt gebruiken geen rauw ei bevat.

Zo maak je het

  1. Was de kersen. Verwijder de steeltjes en pitten.
  2. Doe de ingrediƫnten in een blender. Blend. Voeg melk of ijs toe als je je shakes dikker of dunner wilt hebben.
  3. Schenk in glazen en geef er een rietje bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>