Recept Pasta Pesto

Pasta pesto

Pasta pesto

Een super simpel voorgerecht. Lekker en ontzettend snel klaar!

Pasta pesto smaakt het allerlekkerst met home made pesto. Dat maak je in 5 minuten en je hebt er 5 ingrediënten voor nodig. Probeer het eens!

Pesto in de zwangerschap
Zwangere vrouwen vragen zich wel eens af of pesto veilig is om te eten tijdens de zwangerschap. Gelukkig zitten er geen ‘verboden producten’ in een fatsoenlijke pesto. En als je het zelf maakt, weet je precies wat erin zit.
Er gaat heel wat basilicum in een goede pesto. Basilicum mag je eten als je zwanger bent, maar niet dagelijks in grote hoeveelheden. Welke hoeveelheid te veel is, wordt niet aangegeven. Het rustig aan doen met een goede pesto, lijkt me daarom wel verstandig.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 400 gram pasta, bijvoorbeeld penne of spaghetti
  • 4-6 eetlepels pesto (zelf pesto maken)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • extra geraspte Parmezaanse kaas, optioneel

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta vervolgens af met koud water.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in de kookpan. Voeg de pasta en pesto toe. Verhit.
  3. Verdeel de pasta over de borden. Garneer eventueel met extra geraspte Parmezaanse kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>