Recept Perzik met Mascarpone

Perzik met Mascarpone

Perzik met Mascarpone

Lekker fruitige nagerechtjes hoeven niet veel tijd te kosten. Binnen 5 minuten kun je van deze perziken genieten (als je er twee of vier maakt).

Op de foto zie je perziken met amandelschaafsel, maar ik maak dit recept ook wel eens met hazelnootcrunch. Klinkt leuk, maar is niks meer dan hazelnoot uit de vijzel. Hou het erg grof. Geen vijzel? Leg een hazelnoot op een plat werkvlak en druk er een keer op met je hand. Gebruik twee of drie hazelnoten per perzik.

Dit heb je nodig

(2 personen)

  • 2 perziken, eventueel ontveld
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 theelepel suiker, meer naar smaak
  • 2 theelepels amandelschaafsel of hazelnootcrunch

Zo maak je het

  1. Snij de perziken in tweeën. Verwijder de pit.
  2. Klop de mascarpone los met de suiker. Verdeel de mascarpone over de holtes waar eerst de pit zat.
  3. Strooi er de noot naar keuze overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>