Recept pizza ai funghi * pizza met champignons

Pizza ai funghi - pizza met champignons

Pizza ai funghi – pizza met champignons

Pizza met champignons of gemengde paddenstoelen blijft één van de favorieten. Als je het volgens dit recept maakt, is het ook nog eens verantwoord, want je gebruikt bijna geen vet en er gaat genoeg tomaat op de pizza. Wie wil, serveert er een salade bij.

Eerder plaatse AugurkenMetSlagroom het recept voor een knapperige dunne pizzabodem met tomatensaus. Dat is ook de basis voor deze pizza.

De aangegeven hoeveelheid ‘beleg’ is voldoende voor twee grote pizza’s. Hou dan ook de halve hoeveelheden aan als je liever twee verschillende pizza’s eet.

Dit heb je nodig

(voor 2 pizza’s of 4 kleine)

  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 300 gram champignons of gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, (kastanje)champignons, shiitake, gele oesterzwam)
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 ui, hele dunne plakjes
  • 250 gram mozzarella, in  kleine blokjes
  • Parmezaanse kaas, naar smaak (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak

Zo maak je het

  1. Maak het deeg voor de pizzabodem en tomatensaus voor pizza. Leg de bodems op vellen bakpapier.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de champignons/gemengde paddenstoelen op half hoog vuur, samen met de plakjes knoflook. Als de paddenstoelen hun vocht zijn verloren, zijn ze klaar.
  3. Beleg de pizza met de paddenstoelen, ui en mozzarella (en eventueel Parmezaanse kaas).
  4. Pak het bakpapier voorzichtig op, leg het op de hete bakplaat en schuif het in de oven. Bak de pizza’s ongeveer 12-15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>