Recept Salade Niçoise

Salade niçoise

Salade niçoise

Verse tonijn wordt afgeraden tijdens de zwangerschap. Tonijn uit blik mag je wel eten als je zwanger bent, zo lang je er maar niet te vaak voor kiest. Daarover lees je meer in Vis tijdens de zwangerschap.
En als je het dan wilt eten, is deze salade niçoise een aanrader. Vooral op een warme dag. Fris, knapperig, voedzaam, vullend maar niet te zwaar… Heerlijk!

Fijne bijkomstigheid voor je man of vriend en misschien ook kinderen, is dat je hem/hen kunt verwennen met een stuk gegrilde verse tonijn. Dan neem je een klein blikje tonijn voor jezelf en kan de rest van de eters een keer iets eten wat tijdens deze negen maanden niet zo vaak op tafel staat. Maar dat hoeft niet, want ook de variant met tonijn uit blik is super!

Salade Niçoise naar smaak

Deze versie van de salade Niçoise is helemaal mijn smaak, maar je kunt er ook rauwe reepjes paprika, kappertjes, sla of gekookte en afgekoelde krieltjes aan toevoegen. Als je salade Niçoise op een stevig, knapperig broodje serveert, heet het officieel pan bagnat. Wij noemen het thuis gewoon een broodje Niçoise.

Dit heb je nodig

(2 personen)

  • 80 gram tonijn uit blik*
  • 1 ei, hardgekookt, in kwarten
  • 1 tomaat, in partjes
  • 100 gram sperziebonen, knapperig gekookt en afgekoeld
  • 10 centimeter komkommer, in halve plakjes van een euro dik
  • 10 zwarte olijven
  • een kwart rode ui, in zeer dunne ringetjes
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper

*Tonijn uit blik mag je eten als je zwanger, maar kies er niet te vaak voor. Lees meer over tonijn tijdens de zwangerschap.

Zo maak je het

  1. Neem twee platte borden. Wrijf het gedeelte waarop het eten komt te liggen in met knoflook.
  2. Schik de sperziebonen, komkommerschijfjes en tomatenpartjes op het bord. Verdeel de tonijn over de groenten. Leg er vervolgens de uiringetjes, olijven en partjes ei op. Maak af met gescheurde basilicumblaadjes, olie en zout en peper naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>