Recept Shoarmaburgers

Shoarmaburger

Shoarmaburger

Zelf hamburgers maken is fantastisch! Je kunt er zoveel kanten mee uit wat betreft de kruiden, de smaakmakers in de burger, de extraatjes tussen de burger en het broodje en dan nog de saus.

En als klap op de vuurpijl is iedereen aan tafel al enthousiast als ze horen wat er op het menu staat. Nog voordat er is geproefd.

Neem bijvoorbeeld deze Grieks geïnspireerde hamburger met shoarmakruiden en bosui. Heerlijk met een Griekse fetasalade en home made knoflooksaus.

Zwanger-tip

De truc tijdens de zwangerschap: maak je hamburgers niet te dik. Het is natuurlijk belangrijk dat het binnenste helemaal gaar is als de buitenkant mooi bruin is. Ze moeten wel sappig blijven en niet uitdrogen, dus te lang bakken is ook not done. Snijd één shoarmaburger na de aangegeven tijd door en controleer hem op gaarheid (neem dit exemplaar zelf).

Ingrediënten

(4 hamburgers)

  • 400 gr gehakt (lam, rund of half-om-half)
  • 1 bosuitje, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnzaad (djinten)
  • 2 theelepels koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout en peper, naar smaak
  • 4 afbakbroodjes, liefst ciabatta (1 grote in vieren snijden kan ook)

Shoarmaburgers maken

  1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de ingrediënten (behalve de broodjes). Maak er 4 hamburgers van of geef ze dezelfde vorm als het broodje.
  3. Bak ze in weinig boter 4 tot 5 minuten per kant, op matig hoog vuur. Grillen of op de bbq kan ook.
  4. Snijd de broodjes open en leg op elk broodje een burger.

Serveersuggestie

Lekker met home made knoflooksaus en Griekse fetasalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>