Recept Sinaasappel-Mango IJs

Recept Sinaasappel-Mango IJs

Sinaasappel-Mango IJs

Geen ijsmachine nodig!

Zelf ijsjes maken! Eén van de dingen die bijna niet kan mislukken.
Trakteren op home made sweets & snacks is een skill die ik echt bij een (aanstaande) moeder vindt passen. (En al helemaal als het stiekem nog best gezond is.) Heel idyllisch, maar toch. Ik ben zelf echt van de hartige keuken, maar sinds zoonlief op komst was, ben ik ook meer zoet gaan maken. Om die reden.

Dit ijsje is hartstikke zoet, maar bevat geen suiker. Mango’s zijn gewoon ontzettend zoete vruchten. Je kunt honing of agavesiroop toevoegen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Als je het goedje proeft voordat het bevroren is, zul je zelfs misschien denken dat het te zoet is. Maar eenmaal bevroren, heeft het de perfecte smaak.

Deze ijsjes zijn suikervrij, koemelkvrij en geschikt voor veganisten

Ingrediënten

  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • sap van 3 sinaasappels, 200-250 milliliter
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 0,5 tot 1 theelepel oranjebloesemaroma (optioneel, maar het maakt het wel speciaal)
  • 2 theelepels honing of agavesiroop (optioneel)

Extra

  • vorm voor ijsjes, 6 tot 10 stuks
  • staafmixer of keukenmachine

Sinaasappel-Mango IJs maken

  1. Pureer alle ingrediënten.
  2. Lepel de gepureerde fruitmix in de vormpjes. Zet de ijsjes in de vriezer en laat door en door bevriezen.

Fruitmix over?

Zoveel ijsjes, zoveel vormpjes. Als je fruitmix overhoudt, gebruik het dan als fruitige zoetmaker in:

  • Groene smoothie
  • Overnight oats
  • Yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>