Recept Thaise champignonsoep

Thaise champignonsoep

Deze Thaise champignonsoep is een erg gemakkelijke manier om op een doordeweekse dag iets gezonds en speciaals op tafel te zetten. Binnen 20 minuten is deze oosterse soep klaar. Eet er een licht wokgerecht na en je hebt prima gegeten.

De afwisseling van sterke smaken maakt ‘m grandioos. Eerst proef je het kruidig zure van de limoen en vervolgens het pittige van de rode peper. En dan soms een champignon, bamboescheut, bosui of snipper koriander. Super.

Nog even dit; met pittig, bedoelen we ook pittig. Niet iedereen kan daar goed tegen tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen die last hebben van zuurbranden (brandend maagzuur), kunnen dit gerecht beter laten staan vanwege de rode peper.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 200 gram kastanjechampignons (of oesterzwammen, of mix)
  • 150 gram bamboescheuten (uit blik)
  • 2 bosuiltjes, in schuine stukjes van 2 centimeter
  • 1 stengel citroengras, geraspt
  • 1 rode peper, in snippers of reepjes
  • 1 limoen
  • 2 groentebouillontabletten (voor 1 liter soep, dus minder dan je zou verwachten)
  • 1,5 liter kokend water
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • blaadjes van 4 takjes koriander

Zo maak je het

  1. Verhit de olie in een wok. Bak champignons en peper 2 minuten. Voeg bosui toe en bak nog 1 minuut.
  2. Snij met een dunschiller 2 of 3 reepjes schil van de limoen, alleen het groene deel. Voeg de limoenschil en het citroengras toe. Knijp de limoen uit boven de pan. Roer.
  3. Voeg bouillonblokjes en water toe. Laat 6 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg bamboescheuten toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
  5. Verwijder de limoenschil. Verdeel de soep over de borden. Maak af met gescheurde blaadjes koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>