Recept Thaise komkommersalade

Thaise komkommersalade

Thaise komkommersalade

Deze komkommersalade is lekker fris en zoetzuur, met soms een beetje pit door de rode peper. Lekker zomers!

Daarbij is het super gemakkelijk om te maken. Je schaaft lange plakken komkommer met een dunschiller. Deze kun je na het marineren oprollen voor een mooie gekrulde salade. Of snijd de lange stroken in twee of drie schuine stukken, zodat het gemakkelijk in een schaaltje past. Kies niet voor blokjes of plakjes, want dat oogt veel minder Aziatisch.

Binnen 10 minuten ben je klaar met de voorbereiding. Laat de salade vervolgens nog minimaal een half uur marineren in de koelkast.

Deze Thaise komkommersalade smaakt erg lekker bij de Thaise viskoekjes van AugurkenMetSlagroom!

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 1 komkommer
  • 1 rode peper (of een halve), gesnipperd of in dunne reepjes
  • 1 sjalot, in hele dunne plakjes
  • 300 milliliter water
  • 4 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel korianderzaad, gemalen
  • blaadjes van 4 takjes koriander, gescheurd (optioneel)
  • 0,5 theelepel witte peper
  • snufje zout

Zo maak je het

  1. Haal met een dunschiller 4 repen schil van de komkommer (in de lengte). Deze gebruik je niet. Schil vervolgens met de dunschiller plakken komkommer (weer in de lengte), op zo’n manier dat een plak komkommer een groen randje schil heeft. Herhaal dit tot alle groene schil op is. Vervolgens maak je ook de rest van de komkommer op, totdat je de zaadjes bereikt.
  2. Meng de overige ingrediƫnten in een kom. Voeg de repen komkommer toe. Laat minimaal een half uur marineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>