Recept Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Veel vrouwen vinden vis op het menu maar lastig tijdens de zwangerschap. De ene vis kan wel, de andere niet en weer een ander mag je enkel als deze niet rauw of gerookt is (zoals zalm). Klik op vis om te lezen wat het advies is tijdens de zwangerschap.

Deze Thaise viskoekjes maak je met witvis, zoals kabeljauw of tilapia. Je maakt ze zo mild of pittig als je zelf wilt of verdragen kunt nu je zwanger bent. Een halve tot hele rode peper, zoals in het recept staat beschreven, is nog vrij mild.

Sinds ik mijn muffinblik gebruik voor Thaise viskoekjes, is dit recept zo klaar om in de oven te gaan. Ingrediënten hakken, mengen en verdelen over de vormpjes. Veel handiger dan koekjes vormen met de hand, of mooie vormpjes met twee lepels. Na een klein half uurtje wip je ze zo uit de muffinvorm!

Dit heb je nodig

(4 personen – hoofdgerecht. Je kunt ze ook als voorgerecht of borrelhapjes serveren)

  • 450 gram (gemengde) witvis, zoals kabeljauw of tilapia
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 80 gram sperziebonen, in dunne ringetjes
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • 3 centimeter gember, geschild en grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • sap en rasp 1 limoen
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 1 ei
  • 1 eetlepel maïzena (1 meer als de koekjes erg nat zijn)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • blaadjes van 4-8 takjes koriander, naar smaak
  • zout en witte peper, naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de vis in stukken en maak fijn in een keukenmachine (of hak het super fijn). Doe de vis in een kom.
  3. Voeg bosui, sperziebonen, sap en rasp van de limoen, ei, vissaus, maïzena, witte peper en korianderblaadjes toe. Meng.
  4. Maak rode peper, gember, knoflook en snufje zout fijn in een keukenmachine (of hak het super fijn). Meng door de vis.
  5. Vet 12 muffinvormpjes in met olie. Verdeel de vis over de vormpjes. Druk goed aan met een lepel. Zet ongeveer 25 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>