Romige viscurry

Romige viscurry. Eenvoudig en lekker Indiaas gerecht met rijst.

Romige viscurry

Tijdens de zwangerschap kun je volop genieten van een lekker visje op z’n tijd. Soms lijkt het alsof je bijna geen vis mag eten als je zwanger bent, maar dat valt hartstikke mee. Waar je beter wel even op kunt letten, lees je achter de knop Vis (bovenaan de pagina).

En dan is deze romige viscurry al snel een prima idee. Het duurt zo’n drie kwartier voordat het op tafel staat. Inclusief hakken en snijden.

Het gerecht is een beetje pittig, maar niet te. Zeg, één pepertje op een schaal van één tot drie. Wie dat toch teveel vindt, gebruikt een halve peper of de helft van de currypasta.

Serveer deze viscurry met rijst. Voeg eens een of twee theelepels kurkuma toe aan het kookwater. Zo krijgt de rijst een mooie gele kleur.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 500 gram kabeljauw en/of andere witvisfilet (vers of vriezer), in hapklare blokjes
  • 350 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 groene peper*
  • 30 gram verse gember, gesnipperd
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • halve eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels gemalen kokos (optioneel)
  • enkele takjes koriander, alleen de blaadjes
  • zout, naar smaak

*de groene peper kun je vervangen door 2 theelepels groene currypasta. Als je van lekker pittig houdt, kun je er ook wat meer currypasta aan toevoegen.

Tip
Serveer deze viscurry met (basmati)rijst. Op de foto zie je rijst waaraan twee theelepels kurkuma zijn toegevoegd tijdens het koken. Zo krijgt de rijst een mooie gele kleur.

Zo maak je het

  1. Pureer de ui, knoflook, gember en groene peper in een keukenmachine. Wie geen keukenmachine heeft, kan dit in een vijzel doen. In dat geval kun je de ingrediënten het best zo klein mogelijk snijden.
  2. Verhit de olie in de pan. Voeg de gepureerde ingrediënten toe en bak dit 5 minuten op half hoog vuur. Wie currypasta gebruikt, voegt bij deze stap ook de currypasta toe.
  3. Voeg de kokosmelk, suiker en eventueel geraspte kokos toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan de vis, tomaat en de bosui toe. Houd wat groene ringetjes bosui achter om over het gerecht te strooien. Zet een deksel op de pan en laat 8 tot 10 minuten pruttelen op zacht vuur. Proef en voeg zo nodig zout naar smaak toe.
  4. Schep rijst en viscurry op borden of in schaaltjes. Garneer met ringetjes bosui en gescheurde blaadjes koriander.

Bron
Geïnspireerd door Viscurry met kokos, tomaat en kerrieblad uit foodies (februari 2013). Kijk ook op www.foodiesmagazine.nl voor meer lekkere recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>