Salade Caprese Speciale

Salade Caprese Speciale

Salade Caprese Speciale

Typisch Italiaans: weinig ingrediënten, veel smaak!

Een minuut of 5, veel langer hoeft het niet te duren voordat je deze salade gemaakt hebt.
Wie wil legt er nog sla onder of rucola. Ik doe dat meestal niet. Alleen als er nog een restje bladgroen ligt, leg ik dat als eerste op het bord.

Ingrediënten

(bijgerecht 2-3 personen)

  • 1 vleestomaat, in dunne plakken
  • 1 mozzarella, in dunne plakken
  • kleine of halve rode ui, in dunne ringetjes
  • ca. 1 eetlepel citroensap
  • ca. 1 eetlepel olijfolie
  • ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • basilicum, enkele blaadjes, gescheurd
  • zout en peper

Salade Caprese Speciale maken

  1. Schik de tomaat en mozzarella om en om op een schaal.
  2. Verdeel er de ui en basilicum over.
  3. Lepel er citroensap, balsamicoazijn en olijfolie overheen.
  4. Maak af met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>