Semifreddo met merengue en frambozen

Semifreddo met merengue en frambozen

Semifreddo met merengue en frambozen

Een ideaal dessert. Helemaal kerst- en zwangerproof! Het smaakt alsof je je helemaal hebt uitgesloofd in de keuken, terwijl je binnen een kwartiertje klaar kunt zijn. Het sneeuwwitte toetje ziet er mooi uit en kan geserveerd worden met honing of frambozen(saus).

De framboos is geen typisch winterfruit, maar rond kerst ligt er veel in de winkels wat niet bij de tijd van het jaar hoort. Je kunt ook een grof gepureerde frambozensaus maken met frambozen uit de vriezer. Een eetlepel water erbij en desgewenst een eetlepel of twee suiker, verwarmen, prakken of grof pureren en klaar is je saus.

Ingrediënten

(4-6 personen)

  • 300 milliliter slagroom
  • 5 eetlepels suiker
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 150 gram merengues of schuimpjes, grof verkruimeld (zie ook Tip 2 hieronder)

extra:

  • cakevorm (inhoud 1 liter) bekleed met bakpapier

Semifreddo maken

  1. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de yoghurt en de helft tot driekwart van de merengue door de geklopte slagroom. Schep het slagroom-yoghurtmengsel in de cakevorm. Verdeel er de rest van de meringue over. Druk de meringue licht aan.
  3. Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries.
  4. Haal de semifreddo zo’n 20 minuten voor serveren uit de diepvries. Snijd de semifreddo met een nat, warm mes in plakken.
  5. Serveer met frambozen(saus).

Tip 1

Het originele recept serveert er geen frambozen(saus) bij, maar wilde bloemenhoning. Ook erg lekker.

Tip 2

Je kunt de merengue ook zelf maken. Maak kleine vormpjes die je mooi op de bovenkant van de nog onbevroren semifreddo drukt (zie foto).

Bron
Dit recept komt uit delicious. september 2010. Het is op enkele punten aangepast door Augurken Met Slagroom.

6 gedachten over “Semifreddo met merengue en frambozen

  1. Ik hou van merengue… Het is echt mijn favoriete zoete tussendoortje, toetje, kerstboomversiering… mijn favoriete alles eigenlijk, in deze tijd van het jaar. Maar is deze combi zo niet erg machtig, als nagerecht na een toch al vaak machtig kerstdiner? Neemt niet weg dat ik ga watertanden bij het idee overigens ;)

    1. Het is inderdaad best vullend, maar ook weer niet zo machtig als je wellicht zou denken. Voordeel van dit recept is dat je een grote schaal maakt, zo veel afsnijdt als je denkt dat je lust en de rest gewoon weer terug in de vriezer zet ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>