Snelle lauwwarme salade met krieltjes, cherrytomaatjes en rucola

Salade met krieltjes, cherrytomaatjes en rucola

Salade met krieltjes, cherrytomaatjes en rucola

De lunch is een perfect moment om groenten te eten. Zo wordt het namelijk veel gemakkelijker om aan je dagelijkse portie toe te komen dan als je het enkel bij het avondeten eet.

Dit gerecht doet het uitstekend als lunchsalade, maar je kunt het natuurlijk ook serveren als bijgerecht bij het avondeten of bij een barbecue.

Het voorbereiden is in no time gebeurd omdat je de krieltjes lekker in de schil serveert. Wie wil, voegt er nog extra ingrediƫnten aan toe. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Dit heb je nodig

(3-4 personen)

  • 500 gram krieltjes in de schil, gehalveerd
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram rucola
  • 3 bosuitjes, in stukken van 2 tot 3 centimeter
  • enkele blaadjes basilicum, gescheurd
  • 2 eetlepels olijfolie, om te bakken
  • enkele scheutjes olijfolie*, voor over de salade
  • zout en peper, naar smaak

*je kunt ook een olijfolie met een smaakje nemen, zoals truffelolie of knoflookolie.

Zo maak je het

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de krieltjes 10-15 minuten met de deksel op de pan.
  2. Voeg cherrytomaatjes en bosui toe. Bak 3-5 minuten zonder deksel. De cherrytomaatjes moeten heel blijven. Zodra de tomaatjes beginnen te barsten, is het klaar.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Verdeel rucola over de borden of leg het op een schaal. Leg de krieltjes en groenten op de rucola. Scheur er wat basilicum boven. Maak af met olijfolie, naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>