Spaghetti met gamba’s, knoflook en wat pit

Spaghetti met gamba's, knoflook en chilivlokken.

Spaghetti met gamba’s

Een easy, smaakvol recept dat binnen een kwartier op tafel kan staan. Begin met het opzetten van het pastawater, want de pasta heeft meer tijd nodig dan de ‘vulling’.

Voorgerecht of hoofdgerecht
Eet je het als voorgerecht? Neem dan 100 gram spaghetti per persoon. Reken 125 gram pasta per persoon voor een hoofdgerecht. Kijk maar of je aan het aantal gamba’s wilt schuiven of niet. Geef er wel een gevulde salade bij als het je hoofdgerecht is. Of volg de tip van Dewi Kookt, bij wie ik inspiratie opdeed voor dit recept, en geef een goede groentesoep vooraf.

Kopen en koken
Klik op de link voor meer informatie over het kopen en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren tijdens de zwangerschap. Deze info vind je ook terug onder de knop ‘kopen en koken’ in het menu bovenaan de pagina.

Ingrediënten

(4 personen)

 • 400-500 gram spaghetti
 • 20-28 gamba’s
 • circa 5 eetlepels olijfolie
 • 3 teentjes knoflook, meer naar smaak
 • 2 theelepels chilivlokken (of 2 peperoncini, verkruimeld)
 • 1 citroen, in 4 parten
 • 1 flinke eetlepel kleingesneden peterselie
 • zout en peper, naar smaak

Spaghetti met gamba’s maken

 1. Zet het water voor de pasta op het vuur.
 2. Meng 2 eetlepels olijfolie met de chilivlokken en een uitgeperst teentje knoflook. Laat de gamba’s hier 5 minuten in marineren (langer mag ook).
 3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Als de pasta nog 7 minuten moet koken, begin je met de gamba’s. Verhit een koekenpan en doe de gamba’s met marinade in de pan. Bak de gamba’s 3 minuten per kant. Snijd er één open om te controleren of deze gaar is. Zo niet, dan bak je ze steeds een halve minuut langer totdat ze wel gaar zijn.
 5. Spoel de spaghetti af met koud water. Doe de spaghetti over in een vergiet. Verhit de overige olijfolie in de kookpan en pers er de overige knoflook boven uit. Roer, voeg direct de spaghetti toe en roer weer. Voeg peterselie toe. Zodra de spaghetti weer warm is, schep je deze op de borden.  Verdeel de gamba’s over de spaghetti (eventueel met de pittige olie).  Geef ieder er een partje citroen bij om over de gamba’s uit te knijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>