Tomatensoep

Tomatensoep

Tomatensoep

Er zijn van die gerechten die lekker snel zijn voor doordeweeks, maar die niet voldoende groente bevatten. Dan is dit een ideaal soepje om vooraf te eten. Even gemakkelijk als tomatensoep uit blik, maar vele malen lekkerder.

Op de foto zie je een versie met basilicum, maar je kunt werkelijk alles wat je lekker vindt bij tomaat toevoegen. Groenten, kruiden, pasta, rijst, omeletreepjes, croutons, zelfgedraaide soepballetjes. Varieer ook gerust met de hoeveelheid bouillon. Gekruide soep mag voor mij vrij dik zijn, gevulde liever wat dunner.

Zo’n tomatensoep eten wij vaak voor deze gerechten:

Ingrediënten

(2 à 3 personen)

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 milliliter bouillon (van een blokje)
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel extra ingrediënten (zie tekst hierboven)
  • staafmixer

Tomatensoep maken

  1. Verwarm de bouillon. Voeg de tomatenblokjes inclusief sap toe. Voeg zout, peper en eventueel kruiden toe. Warm goed door (koken hoeft niet).
  2. Pureer met de staafmixer.
  3. Voeg eventueel extra ingrediënten toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>