Wortel met sinaasappel en honing

Wortel met sinaasappel en honing.

Wortel met sinaasappel en honing

Wortel met sinaasappel is een bekende combinatie als het om salade gaat, maar wist je dat het als warm gerecht ook super smakelijk is? En daarbij is het goedkoop en erg eenvoudig om te maken.

Het resultaat is lekker zoet, alhoewel dat ook afhangt van hoe zoet of zuur de sinaasappel is. Speel daarom met de hoeveelheid honing voor het gewenste resultaat. De hoeveelheden in het recept zijn een mooie richtlijn.

Combineren
Lekker bij een stukje varkensvlees. Of bij couscous en spicy kip. Kruid de spicy kip dan met wat kerrie of raz el hanout.

Ingrediƫnten

(4 personen)

  • 800 gram peen/winterwortel
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel boter

Wortel met sinaasappel en honing

  1. Schil de peen met een dunschiller. Snijd hem vervolgens in (halve) plakken of stukken van 4 centimeter die je diagonaal doorsnijdt.
  2. Kook de wortelplakken (circa 3-4 minuten) of worteldriehoeken (circa 5 minuten) totdat ze beetgaar zijn. Giet af.
  3. Verwarm de boter in een koekenpan. Doe de wortel in de pan en giet er het sinaasappelsap en de honing bij. Roer en laat al het vocht verdampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>