Kerst: Top 5 zwangerproof voorgerechten

aubergine met saffraanyoghurt granaatappel pijnboompit en basilicum Ottolenghi Kerst voorgerecht zwangerproof

Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt

Juist tijdens het uitzoeken van het kerstmenu kom je overal recepten met alcohol tegen. Het heeft iets feestelijks, dat weten we allemaal, maar nu kan het gewoon even niet.

Voordat je er wanhopig van wordt, even een hele simpele gedachte: alcohol heeft iets feestelijks, maar dat bekent niet dat het omgekeerde (geen alcohol = geen feest) ook waar is.

Grijp de gelegenheid om juist eens iets anders te eten. Maar dan wil je natuurlijk wel iets anders wat minstens even goed is. Geen probleem. Je bent hier aan het goede adres.

Hieronder vind je links naar heerlijke feestelijke voorgerechten die absoluut niet misstaan op het Kerstmenu. Het zijn links naar recepten op AugurkenMetSlagroom, maar ook naar andere foodblogs. AugurkenMetSlagroom kiest natuurlijk alleen recepten die jij met een gerust hart mag eten. Don’t worry.

Zwangerproof voorgerechten

  1. Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt
  2. Knoflookquiche
  3. Elegante Kerstsalade
  4. Gevulde pastaschelpen met ricotta* en spinazie
  5. Romige bloemkoolsoep met gorgonzola*

*Gebruik enkel kaas van gepasteuriseerde melk als je zwanger bent. Dit staat op de verpakking. Staat het er niet op? Kies dan een ander merk. Wees gerust; de meeste kazen zijn van gepasteuriseerde melk gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>